maanantai 10. marraskuuta 2014

ESPORT

Mitä on eSport?


Kuulin eilen hauskoja käsitteitä kun kysyin ihmisiltä mitä he ajattelevat esportin tarkoittavan. Jotkut luulivat, että termi tarkoittaa urheilulajia, jotkut olivat taas sitä mieltä että esports tarkoittaa sitä, että pelataan urheilupelejä. 

Lyhyesti sanottuna esports tarkoittaa kilpapelaamista. Tämä voi tapahtua tiimeissä, esimerkiksi viisi vastaan viisi tai sitä voi myös harrastaa yksin. Esport on elinkeino monille nykyään ja yhä useammat haluisivat sen olevan heidän elinkeinonsa, kilpailu huipulle pääsemisestä on kuitenkin kovaa, osa pitää sitä enemmän harrastuksena. Toiminta on myös hyvä tapa näyttää oma osaamisesnsa pelaamisen parissa. 



Picture is taken from http://blog.dota2.com/ and a link in the picture will get you to it's rightful owner.
Huipulle pääseminen vaatii kuitenki hirveästi aikaa ja hyviä treenejä, sekä tiimityön parantamista jatkuvasti. Vertaisin itse peliurheilua esimerkiksi jääkiekkoon, teoriassa ne ovat hyvin samanlaisia. Vaaditaan hyvää tiimityötä, hyviä yksilösuorituksia, paineen alla pelaamista sekä pinnalle nousemista häviön jälkeen. Mitään matsia ei voiteta ilmaiseksi vaan se vaatii työtä. Tavoitteet ovat kummassakin urheilulajissa samat, voittoon täytyy tähdätä, mutta ei ole haitaksi pitää hauskaa siinä samalla. Yleensä se lisää suorituskykyä!

Suurimmassa osassa turnauksista on rahapalkintoja ja suurimmissa niissä hyvin merkittäviä summia. Viimeisimmässä Dota 2 turnauksessa oli vähän alle 11 miljoonan dollarin palkinto.  Rahapalkinnon saivat 14 parasta joukkuetta, joukkueet koostuivat viidestä eri pelaajasta. 14 sijalle päässeet saivat yhteispotiksi 21 tuhatta dollaria. Ensimmäiselle sijalle päässeet pääsivät jakamaan huiman 5 miljoonan dollarin potin, eli noin miljoona dollaria per naama! Huippupelaajat pelaavat monesti
myös turnauksia ilman minkäänlaisia rahapalkintoja, esimerkiksi viihdyttääkseen muuta pelaajayhteisöä.


Toivoisin että tulevaisuudessa esportit nähdään realistisempana vaihtoehtona nuorten harrastuksena ja aikuisen ihmisen elinkeinona! Jokaisella ihmisellä on oma taitonsa, näillä pelaajilla se on kilpapelaaminen /support!


Maanantaivideona on Free to Play: The Movie, joka on hieno ja koskettava dokumentti 3 pelaajasta, jotka kisaavat Dota 2 pelin päävoitosta riskeeraten muun elämänsä. video on 75min pitkä, joten kannattaa ottaa hyvä asento!



B&D kiittää ja toivottaa hyvää viikon alkua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat