maanantai 3. marraskuuta 2014

Health Bar

Maanantai aiheena on jaksaminen ja hajoaminen.

Jokaisella meillä on oma "health bar", joka ottaa iskua silloin tällöin. Jos mietin vaikka omia tapahtumia viikon ajalta, niin hyvien lisäksi on tapahtunut paljon huonojakin. Huonot tapahtumat, jotka horjuttaa oloasi voi olla pieniä tai suuria asioita elämässäsi, silti niillä yleensä on negatiivinen vaikutus elämääsi. Hyvät asiat tuntuvat usein jäävän aina pieniksi asioiksi (isojakin tulee, mutta niitä ei jotenkin vaan osaa itse arvostaa ja huomata).


Jos olet esimerkiksi kokenut viikon aikana paljon huonoa, on sillä usein isompi painoarvo kuin niillä positiivisilla asioilla. Vaikka kokisimme kaksi hyvää ja yhden huonon asian päivässä, voi se huono asia viedä kaiken pohjan siltä hyvältä fiilikseltä, mitä aiemmin sinä päivänä oli. Mikäli niitä huonoja asioita tapahtuu jatkuvasti ja et koe, että kohdallesi sattuu mitään positiivista, voi totaalinen hajoaminen ja itseluottamuksen menettäminen olla lähellä. Silloin kaikki jaksaminen yleensä on hirveän raskasta ja tuntuu siltä, että yksikin arkinen työ on liikaa sille päivälle. Kun taas jos olet täynnä positiivisuutta, tuntuu että jaksat tehdä vaikka mitä ja päivät menevät liian nopeasti kun on niin hyvä fiilis.





Miten pysyä positiivisena ja estää hajoamista?

Hymyile ja maailma hymyilee sulle, eiks joo? No ei ny aivan niinkää. Positiivisuus lähtee omasta asenteesta mihin tottakai ulkopuoliset seikat vaikuttavat. Pystyt kuitenkin paljon vaikuttamaan siihen kuinka suurella voimalla ja kuinka usean asian annat vaikuttaa itseesi. Myös se, että jos sinulla on keräytynyt paljon negatiivista energiaa, päästä se ulos. Äläkä pidä sitä feikkihymyä päällä vaan anna oikean mielialasi näkyä. näin et joudu pitämään pelkästään itselläsi sitä huonoa fiilistä vaan pystyt luultavasti voimaan hetken päästä jo paremmin kun pääsit olemaan oma itsesi.


Health bar tehtävä (hetken mielijohteesta tullut idea)

Piirrä itsellesi a4 paperille "Health bar", Siihen voit kirjoittaa asteikolla 0-100  +/-  Kuinka paljon positiivinen asia toi plussaa ja kuinka paljon negatiivinen asia vei health bariasi. Laske lopuksi yhteen kaikki positiiviset ja negatiiviset kokemukset ja katso kuinka paljon sinulle jäi Health Baria viikon ajalta. Health Barissasi on +1000 kun aloitat.



Maanantaivideona on uunituoreen Evolven esimakua, Pelimatsku on suoraan viikonloppuna järjestetystä Big Alphasta! Videosta kiitos TasheyTubelle ja tietenkin 2K & Turtle Rock Studiosille!

Videoon pääset tästä! tai menemällä osioon Maanantaivideo


Hyvää alkavaa viikkoa!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat